Fertő Ankét 20 éve

Fertő Ankét 20 éve

2019, Apr 23    

Ankét a Fertő tó jövőjéről Sopronban

  • 1990 május 30. szerda - A Fertő tó jövőjéről rendezett ankétot szerdán Sopronban a Magyar Hidrológiai Társaság, az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, valamint a Soproni Városi Tanács.

A tanácskozás résztvevői legsürgősebb feladatként a fertőrákosi öbölben lévő üdülőtelep rendezési tervének elfogadását, végrehajtását, egy magyar-osztrák nemzeti park kialakítását, és a környező települések infrastruktúrájának kiépítését jelölték meg.

A tó osztrák oldalán rendkívül fejlett idegenforgalom működik, fejlett infrastruktúrával, ezzel szemben magyar oldal egyetlen üdülőtelepén - a fertőrákosin – még csatornahálózat sincs.

A tó magyar oldalán sürgőssé vált a jelenleg szinte áttekinthetetlen kezelői és a tulajdon- viszonyok rendezése.

A nemzeti park kialakításának első lépéseként a magyar oldalon már az idén kialakítanak egy kétezer hektáros rezervátumot.

A fejlesztési tervek eredményes megvalósítását a magyar és az osztrák vízügyi szervek között régóta meglévő jó és eredményes együttműködés segítheti, amely a közös szabályozásokra, a vízminőség megóvására, a természeti értékek védelmére egyaránt kiterjed. MTI.

Az előadás letölthető: PDF letöltése